Vad tycker du?

Som jag nämnde tidigare så hade ni en del frågor samt funderingar kring ett inlägg jag skrev där jag b.la. berättade om vilket parti jag tycker det är rimligt att man ska lägga sin röst på. Jag tänkte lyfta en del av era funderingar som jag tror många andra kan känna igen.

”Är inte moderaterna bara bra för dom rikare?”

Det här är absolut en av de vanligaste frågorna folk har, vilket inte är konstigt då det är en klassisk fördom (ungefär som att pojkar inte kan bära smink). Mitt raka svar på den frågan är nej. Moderaternas politik är till för att alla ska känna på den. Oavsett vad din inkomst landar på.

Då vissa partier tycker att det är bättre att sänka de rikare så tycker vi att det är bättre att höja dom som istället vill komma dit. Då vissa partier har som lösning att straffa de som jobbat hela sina liv för att uppnå nånting, så vill vi istället ge motivation och stöd till dom som vill komma dit eller till vem som helst som lägger ser sin tid och energi i sitt yrke. Precis som du och jag.

 

”Vill moderaterna ta bort bidrag?”

Nej, dom som behöver bidrag behöver det av en anledning. Det vi vill se är ett Sverige där folket inte är beroende av andra människors arbete. Bidrag ska inte vara ett alternativ till att arbeta då arbete alltid ska löna sig. Vi tycker att din ansträngning är värdefull och att du ska känna att den är det. Det ska vara lönsamt för dig att lägga ner din tid och energi.

 

”Vill moderaterna skärpa straffen”

Ja, och framför allt ta bort mängdrabatten. Det här är nånting som jag tycker är väldigt viktigt. Det tycker jag eftersom jag inte anser att man ska få mindre straff desto fler brott man har gjort. Om en person våldtar tre gånger så får hen mindre straff för varje våldtäkt hen utfört. Är inte det sista offrets psykiska mående lika viktigt som den förstas, eller är inte den gärningen lika allvarlig på grund av att gärningsmannen gjort det två gånger tidigare?

Vissa säger att vi ej minskar brottsligheten med skärpta straff, min motfråga till er är: Minskar vi brottsligheten med rabatt?

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s