Får chefer uppmuntra till träning?

Jag har kollat på två debatter idag. Både en med Paolo Roberto och en med Katrin Zytomierska. Debatterna handlade om hälsa och de båda två kom in på företag och chefer.

Paolo och Katrin nämnde att det ska vara lika okej för en chef att fråga vilka som vill ha ett gymkort som det är att ställa ut fika till de anställda. Jag FÖRSTÅR INTE hur man kan bli så provocerad som vissa blev över det resonemanget. Att det skulle leda till att de anställda skulle bli så pressade att de blev deprimerade.

Det uppmuntras till afterworks, till kakor och tårta men om du uppmuntrar till träning är du dålig för företagets och de anställdas hälsa? Jag tycker att detta är extremt fel och att de som tycker att det är rätt borde tänka efter en extra runda på vad som får den mänskliga kroppen att må biologiskt bra.

Hur kan en chef som har som mål att alla anställda ska vara så hälsosamma och må så bra som de bara kan vara dåligt? Är det mer okej att få sina anställda att behöva äta onyttiga saker flera gånger i veckan som varken ökar företagets kapacitet eller de anställdas hälsa när det upprepas som vardag? Biologiskt fungerar vi bättre när vi rör på oss och äter nyttig/näringsrik mat.

Någonting jag också reagerade på var att en teaterdam som debatterade mot Paolo sa att rökande personal kan vara bra för företaget… Hur kan man säga att en stor hälsofara för personen i sig och omgivningen är positiv? Om en rökare tar en cigarett tar det ca 15 minuter att lämna arbetet, klä på sig ytterkläder och sen röka cigaretten för att sen återgå igen. Om rökaren röker fem cigaretter per dag på arbetet är det 75 minuter förlorad arbetstid, stor hälsofara för personen och förlorad tid för de anställda som jobbar för att föra företaget framåt.

Jag kan utan tvekan säga att jag aldrig kommer anställa nån i mitt företag som inte tar sin kropp på fullaste allvar. Du har ett liv och du har makten över hur du mår i det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s