Ledare vs Chef

Hur är egentligen en bra chef?

En fråga vi alla borde ställt oss själva och fortsätta ställa oss varje dag. Är en chef som på de gamla amerikanska filmerna där de styr och ställer med järnhand, eller är de en ledande figur som tar på sig ansvaret över sin personal?

Många av oss har nån gång eller gör just nu… står ut med en chef som gör rätt för att få uttrycket ”stå ut med” till sig och tyvärr känner många sig då förminskade och helt ärligt, vem hade inte gjort det? En person i min närhet berättade för mig om sin chef som inte gjorde mycket annat än att skrika på henne TROTTS att hon överträffat den satta budgeten. Med en sådan chef kan man vara säker på en sak, han eller hon kommer aldrig att vara nöjd med det du åstadkommit. OCH det beror inte på dig.

En bra chef i TRE enkla punkter:

1: Stöttar och peppar sin personal- en bra mående personal innebär en bra försäljning. En bra chef vet att ett företags försäljning har med personalens känslor och engagemang att göra. Det är din uppgift att ge dina ansikten utåt (all personal) de bästa förutsättningarna och psykiska mående för ett lyckat företag.

2: Säger inte åt sin personal att göra någonting i en arg och besviken ton som hen själv ej kan klara av. Som chef ska du vara en ledare som visar riktningen för hela företaget. Det är du som leder personalen, inte piskar den.

3: Tar sin personal på allvar. Vi människor är så fantastiska att vårt undermedvetna förstår hur en person mår bara genom ett ”hej” i en telefon, vi ser och förstår hur personalen mår trotts de påklistrade leendena. Vilken känsla vill du att ditt företag ska förmedla?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s