Kan du bli allergisk i tonåren?

Svar ja, allergi kan komma när som helst under livet och knacka på utan någon förvarning. Det är anledningen till att jag varit inaktiv i två dagar nu. Jag har nämligen gått och blivit (vad alla läkare misstänker) kattallergiker. Blodprovet togs igår och de är så säkra på att det är katt att det även är det enda provet de tar.

Någonting som stör mig? Nej inte värst… Jag trodde först att det skulle rubba hela min vardag då det är en luftburen allergi men tvärt om så har jag bara blivit mer och mer tacksam över dagens mediciner och över att alla mina symptom försvinner så fort jag går ut ur lokalen kattallergenet svävar runt i. Superbra eftersom det betyder att alla symtom försvinner bara jag går ut ur dörren några minuter, det är super skönt.

På grund av detta bor även jag och Victor hemma hos hans farmor och farfar medan de är bortresta i Japan under två veckor. Det är verkligen supersnällt av dom och även av Victors familj som satt upp en dörr i trappan så katten ej ska komma upp till övervåningen, så det är där jag kommer hänga veckorna i april och maj efter de kommit hem ifrån Japan igen.

Läkaren berättade för mig att en allergi kan komma precis när som helst under livet och att man sällan är beredd på något sätt.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s