Bli Blodgivare

Jag är så glad över att vi gjorde det här. Jag och Zana var på blodcentralen vid odenplan för att se om vi kunde bli blodgivare, vilken vi båda kunde. Idag var det dags. Vi hade båta två fått en kallelse och på grund av att det tyvärr är brist på blodgivare så kommer man in på drop in när det passar en bäst.

Vi kom in till blodcentralen runt 13.00 och det tog inte längre än tio minuter innan det var dags att ge blod. Nålen är ganska grov så på förundersökningen testar dom att dina blodkärl är stora nog för att kunna hantera nålen. Det stack till lite när nålen fördes in men sen kändes det inget mer än så. Man kände sig verkligen välkommen och alla sköterskor var så tydliga med att man gjorde en hjälteinsats för tre vuxna eller fem barn som tack vare att vi låg där skulle kunna fortsätta sina liv. Det är helt sjukt.

Precis efter blodet var taget kände jag mig ganska yr vilket sköterskan berodde på att jag är lång och smal. Yrseln försvann efter bara tjugo minuter och alla som ger blod får även med sig järntabletter hem för att hjälpa kroppen lite på traven.

Jag har blodgruppen 0 negativ vilket gör att jag kan ge till alla andra blodgrupper (dock bara få blod av de som har som mig). Så mitt blod (berättade sköterskan) kommer förmodligen vara i en ambulans eller helikopter som akutblod. Känns riktigt bra och jag uppmanar verkligen er alla till att testa om ni själva kan ge blod. Efter besöket får man fika hur mycket man vill samt en gåva med sig hem som man själv väljer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s