Hur flyttar jag till Spanien?

Nu har saker och ting äntligen blivit klart inför Spanien. Med det syftar jag på jobb men framför allt på försäkring och bankkonto. För det är vad jag känt har varit den största djungeln. Nu har båda två löst sig och vi ar en grym försäkring (om du behöver hjälp med din försäkring i Spanien så skriv ett Mail till mayapersson@hotmail.com så får du en kontakt av mig som hjälper dig) tack vare en försäkringsmäklare som tog fram ett kostnadsförslag till en lösörenförsäkring. Kravet var att vi skulle ha ägodelar med oss för minst 60.000kr men det var inte direkt något hinder för oss tack vare all elektronik samt High End Fashion Items.

Vi bor också i ett extremt säkert område där det alltid går runt vakter som skyddar området samt portvakt så en sån sak sänker kostnaden väldigt mycket för försäkringen. Vi har även en bank nu och ska snart öppna våra spanska konton, först ska vi till Ambassaden på tisdag och sedan är det bankkonto som står på tur.

För er som funderar på att flytta utomlands så måste jag säga att det är inte så svårt som många tror. Så länge du har bra grunder och inte gjort några brott (vilket jag förutsätter att du inte gjort) så asså kör ba kör. Och om du vet att du är en sån som inte får saker gjorda så ba boka en flygbiljett om sex månader och så löser du resten under de sex månaderna. Vi började med att boka ett boende helt spontant och nu är jag så extreeeemt taggad när allt är klart och jag bara kan gå utan nån stress i två månader.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s