Hur känns det att sätta in en spiral?

I förrgår så bytte jag ut min -stav mot en kopparspiral och det är helt ärligt bland det bästa jag gjort för mig själv. Jag började få biverkningar av hormonet i p-staven ett år efter jag satte in min första i form av blödningar och ett mer monotont humör. Jag är en svart vit person så för mig att inte längre känna mig överlycklig hela tiden var det en extremt stor omställning att istället bara vara ”glad”.

Det dröjde endast några timmar tills mina ständiga blödningar försvann och nu två dagar efter känner jag mig mer och mer som mig själv igen. Jag ser mer lycka i allt och är helt plötsligt super mega extremt taggad på allt jag har framför mig. Att sätta in kopparspiralen var någonting jag var rädd för Jag hade kollat mycket på hur folk tyckte att det kändes och det var inte det smartaste draget. För mig var det absolut inte så illa. Det var som kraftig mensvärk men vafan det var bara att bita ihop i en minut, så farligt var det inte.

Så nu kommer jag ha en spiral i fem år som inte har massa hormoner och sånt i sig. Och NEJ, KOPPARSPIRAL LEDER INTE TILL KOPPARFÖRGIFTNING. Jag frågade om det och barnmorskan svarade att det absolut inte är så. Kopparen som påverkar miljön i livmodern stöts ut via mensen man har en gång i månaden. Dom som tror att det leder till kopparförgiftning är säkert de som inte tror på att man ska vaccinera sig. Vi får i oss mer koppar via maten.

Bild ifrån en artikel på metro.se2019-08-17 11-22-54.png

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s